Engagement Fund ;)

Monday, 29 November 2010

Rusa Masuk Kampung

29 November 2010. Isnin yang tak sempurna. Sebab tak minum Kopi Radix pagi tadi. Selalu kalau sarapan di kafe ku bancuh Kopi Radix dan nikmati dengan makanan yang dibeli. Tapi hari ni Kak Yati buat makan-makan. Jadi cuma sarapan di pantri saja dengan hidangan spagetti dan sate. Sarapan sate kau.. Hehehe..

Lepas sarapan, terus sibukkan diri semula dengan tugasan yang dihantar pada minit-minit kecederaan. Selasa ni mereka mula periksa. Jadi kena masukkan semua markah dalam sistem. Markah semua ada pada pensyarah yang mengajar. Cuma peratus kedatangan kena mintak dengan Ketua Bahagian. Maka tadi aku menjelajah la dari bengkel ke bengkel untuk mendapatkan peratus kedatangan. Secara jujurnya, ini kali pertama aku masuk bengkel-bengkel tu. Macam rusa masuk kampung la pulak. Hahaha... Dulu waktu di bawa melawat untuk mengajar, Cik Amira cuma bawa kami melawat ke tempat kelas akan diadakan. Jadi pertama kalilah aku menjejak kaki ke bengkel CADD Mekanikal, IT Rangkaian dan Multimedia. Nasib baik jumpa orang mahu ditemui. Hehehe..

Lepas tu, diberitahu bahawa SPC yang lama ada masalah pulak. Tertekan di situ sebab markah semua dah masuk dalam SPC yang dikatakan salah. Jadi, ku minta format SPC baru dari Cik Dayana. Benarlah bagai dikata. Sistem lama tu bermasalah. Adoyai..! Patut la ramai benar yang tak layak masuk peperiksaan akhir sebab carry marks tak cukup. Serius pelik bila dah masukkan semua markah, tiba-tiba sangat ramai yang markahnya tak cukup. Nasib baik la aku buat balik. Kalau tak, naya je... Sabar je la..

No comments: