Engagement Fund ;)

Wednesday, 12 January 2011

Comel

Sebelum mula menulis, mari berazam; semoga entri ini berjaya ditulis dan ditempekkan di Atas Nama Cinta. Boleh? Berazam bagai... Hahaha... Wajib buat azam ni sebab dah 10 entri berstatus draf terbengkalai. Sebenarnya aku dah hilang fokus nak habiskan kerja padahal tinggal satu je lagi untuk menjayakan kerja tersebut. Tapi bila tak boleh fikir, tak boleh jugak nak buat kerja tu.

Okey, mari sambung cerita. Tengah hari tadi aku telah berjaya mengepos barang kiriman seorang sahabat di Sabah. Alhamdulillah, selesai juga urusan tersebut walaupun pada mulanya merancang untuk membuat urusan pos tersebut hari Jumaat ini. Minggu ni masa senggang tidak berapa banyak. Habis kerja, terus balik nak masak semua. Lepas tu bersiap sedia nak ke rumah Kak Yah, menemankan beliau kerana Abang Mad ke luar negara atas urusan kerja. Masa untuk golek-golek di 'sarang' sendiri terhad. Kalau tak rasanya sempat nak berkejar ke Pejabat Poslaju yang terletak nun jauh di sebelah Tesco dengan syarat kena keluar dari pejabat awal kerana Poslaju tutup pada jam 6.00 petang. Nak keluar waktu rehat tengah hari, memang tak sempat.

Kemudian semalam balik rumah je tengok atas meja ada notis dari Poslaju yang tertulis dengan namaku. Eh, barang apa? Tiba-tiba teringat hari tu terpilih untuk mendapat cenderamata comel dari seorang blogger. Dah sampai kot. Pagi tadi jenguk di ruang sembang, Cik Fairy tinggal komen memberitahu barang sudah dipos. Oh, betullah tu sebab kalau beli barang, selalu aku bagi nombor telefon sekali. Jadi kalau Pakcik Poslaju bagi salam tak ada orang jawab, dia akan telefon tanya. Dekat notis tu kata, "Sila ambil bungkusan anda esok bla..bla..bla..". Alang-alang tu, pos la sekali barang Cik Aini. Eh, Puan Aini. Dan tidak dilupakan, menuntut barang-barang yang dikirim oleh Cik Fairy ni. Mari zass barang apakah yang diberikan oleh beliau....


Bila tengok orang lain buat pertandingan dalam blog, terasa jugak nak buat satu. Tapi musykil dan ragu-ragu menebal dalam fikiran ni. Persoalannya; Apakah ada yang akan menyertai pertandingan itu nanti? Kalau ada, akan ku buat satu. Kalau tak ada, tak payah la. Blog ni tak terkenal pun. Tak ada yang menjengah hari-hari. Hehehe...

Lagi satu, terasa macam nak tukar rekaan (design) susunan (layout) Atas Nama Cinta. Tapi proses menukar ini adalah LECEH dan MENGUJI KESABARAN. Maka niat itu ditangguhkan. Tapi insyaAllah nak tukar juga sebelum ulangtahun kelahiran blog ini menjelma. Mintaklah berkesempatan nak buat sebab nak letak entri pun bercinta, apatah lagi nak tukar design.

2 comments:

Nurfarahin said...

tukar..jangan x tukar..br ada uara baru nk menulis ;)

farae al-farafisya said...

nak tukar, tapi belum jumpa design yg cantik + masa yang cemburu...hehehe