Engagement Fund ;)

Wednesday, 26 January 2011

Malas La Pulak...

Baru je berlagak boleh sambung printer dengan laptop pagi tadi. Alih-alih petang ni tak boleh nak print pulak. Dah cuba berkali-kali nih, siap restart laptop lagi. Tapi tak nak jugak. Ni yang nak kecewa. Hurmmm... Tunggu la kejap lagi, lepas ni cuba untuk terakhir kali. Kalau tak boleh jugak, callo balik rumah la gamaknya. Balik ni fikir-fikir nak masak apa. Ikan ada dalam peti tu, tapi belum siang. Nak siang malas pulak sebab ikan kecik-kecik. Semalam pun dah masak ikan. Menu semalam ikan cencaru bakar + sup sayur. "Ikan bakar lagi..." kata Abang Paiz semalam bila tengok atas dapur. Nasib ko la Bang, adik ko ni tengah malas. Minggu lepas dah masak bagai nak rak. Buat nasi serai dengan kawan-kawannya serta kek keju labu. Waktu buat nasi serai tu, kebetulan Abang Mad dengan Kak Yah datang rumah. Kira dapat la merasa. Nak resepi, pergi ke Dapur Cinta ye. Esoknya buat Kek Keju Labu pulak. Semangat aku beli cream cheese tu sekilo. Sekarang baru la tergolek nak menghabiskan. Nasib baik la ada jugak yang sudi makan kek keju tu sebab orang-orang kat rumah ni kureng sikit benda-benda yang pelik ni. Lepas ni kena pulun buat kek banyak-banyak sebab tangan gatal ni sesedap rasa mencapai benda-benda yang terletak atas rak di Pasaraya 2Ply tu. Padan la muka hang!Hahaha... Nak resepi Kek Keju Labu pun pergilah ke Dapur Cinta ye. Okey, nak balik dah. Merajuk dengan printer ni. Esok kena datang awal la gamaknya nak print benda alah nota untuk budak-budak sem 2. Adios!!

No comments: