Engagement Fund ;)

Thursday, 29 August 2013

Ephyra Sana Sini

Selepas sekian lama tak menulis, tiba-tiba tulis entri dengan tajuk yang memang tak boleh tahan. Ini tajuk tarik trafik namanya. Orang lain tulis entri pasal Ephyra, aku pun tak nak kalah. Hahaha... Kasi naik satu entri tentang Ephyra. Pertama kali tahu pasal Ephyra ni dari blog Kak Di. Mula-mula aku baca blog dia, macam blurr kejap bila dia tulis pasal Ephyra ni. Bila banyak kali entri pasal Ephyra ni keluar di sana, aku macam dah tertarik sikit demi sikit untuk tahu lagi banyak pasal produk ni. Maka mulalah sesi mencari dan membaca entri lama tentang Ephyra di blog beliau. Serius tertarik nak cuba sebab Kak Di kata rasa dia sedap dan senang nak bancuh.

Mula-mula berkobar dalam hati je sebab mengenangkan harganya yang macam mahal tu. Lama-lama aku nekad juga nak cuba sebab memang sekarang ni aku tak makan apa-apa makanan tambahan untuk kesihatan jadi bila umur meningkat, sendiri sedar diri bahawa untuk sihat dan cantik kena mula dari dalam. Eceh... Jadi terus email Kak Di untuk beli sekotak Ephyra sebagai permulaan. Mudah sangat berurusan dengan Kak Di ni. Barang pun cepat je sampai. Sampai-sampai je sekotak Ephyra tu atas meja ofis, terus aku koyak balutan dengan rakus; excited kekdahnya. Hehehe... Tahu tak apa benda pertama yang terlintas kat otak bila tengok kotak Ephyra tu? 'Kotak ni memang cun sangat buat tempat letak DVD Korea aku yang bersepah tu' Bolehhhh? Hahaha... Sebab kotak dia cantik dan keras dan memang sesuai buat bekas simpanan barang, terus tak sabar nak habiskan. Hiks...

Pertama kali minum Ephyra, aku rasa ngantuk sangat dan bila letak je kepala kat bantal, terus lena. Tapi bila bangun esok paginya, rasa segar dan ringan sangat badan. Itu perasaan pertama kali aku minum. Aku cuma minum sekali sehari iaitu sebelum tidur. Dari segi kecergasan badan, memang nampak ketara kesannya. Lepas tu bila nak buang air besar, memang lawas sangat. Tak perlu la nak duduk lama-lama dalam tandas tu. Itu dua kesan yang memang aku perasan. Kesan lain aku tak berapa nak perasan sangat sebab lepas tu dah tak berapa konsisten pengambilannya. Hari ni minum, esoknya dah siap tarik selimut baru teringat tak minum Ephyra lagi harini. Tak kuasa pulak aku nak bangun dari katil pi bancuh Ephyra. Jadi on off for about 3 months. Kiranya kotak pertama aku tu ambik masa 3 bulan untuk habis.

Oh, satu lagi kesan ketara adalah, tapak kaki kanan aku yang selama ni merekah dan menggelupas beransur licin. Masalah tapak kaki ni muncul sejak lepas aku bukak simen kat kaki pada tahun 2000. Kaki retak waktu tu jadi kenalah simen kan. Bila bukak je balutan simen, terus kulit tapak kaki aku tertanggal ikut bentuk kaki; sekeping macam tu. Sejak dari tu, memang kulit kat situ sensitif dan asyiklah gatal-gatal dan  terkopek. Lepas beberapa lama minum Ephyra, aku perasan yang gatal-gatal kat situ dah kurang dan penggelupasan serta rekahan kulit beransur hilang. Takdelah hilang terus tapi boleh perasan dia punya perubahan. Alhamdulillah, jumpa penawar yang serasi. Kalau tak sebelum ni bila pergi klinik je doktor bagi krim suruh sapu sampai penuh satu kotak kasut dengan pelbagai krim untuk sapu kat tapak kaki saja. Dahlah aku spesies malas nak sapu sebab nanti melekit dan lepas sapu dah tak boleh bergerak mana-mana, lecehhhh! Jadi minum jelah Ephyra ni. Mudah dan sedap!

Aku mula minum Ephyra balik lepas raya haritu. Kan dapat saguhati 500 hengget tu kan? Pastu raya kali ni aku tak sempat shopping tudung, kasut dan beg tangan macam selalu kan? Jadi adalah duit lebih sikit. Maka aku pun teruslah beli dua kotak sebab waktu tu ada promosi. Beli dua kotak dengan harga 590 hengget dan dapat shaker serta handbag organiser. Aku kan pantang  nampak perkataan FREE ni, jadi order cepat-cepat. Hehehe... Aku order petang Rabu, lepas tu ada sesi soal jawab sikit pasal caj yang sebenarnya untuk orang yang bayar guna paypal. Khamis pagi transfer bayaran, esoknya barang dah sampai. Perghhh, memang terbaikkkk! Aku bajet minggu depan la barang sampai sekali bila check tracking number, barang dah sampai PPL Banting. Terus tak sabar tunggu van poslaju sampai depan ofis. Hahaha... Tak sangka juga Kak Di terus pos tanpa tunggu payment clear sebabnya aku transfer bayaran dari bank lain. Kalau interbank, kan ambik masa lama sikit nak proses. Biasanya peniaga lain akan tunggu payment clear baru diorang proceed tapi Kak Di terus proceed. Okey, lepas ni inshaAllah akan beli dari beliau sajalah nampaknya. Sesiapa yang nak cuba jugak Ephyra ni, bolehlah ke blog beliau untuk maklumat lanjut dan testimoni pengguna lain. Gambar bawah ni adalah stok terbaru Ephyra aku. Kali ni dapat beg warna hitam jadi dah rancang nak guna beg tu untuk isi telekung jalan-jalan. Senang, boleh lenjan sebab kalau 'ter'kotor pun tak nampak. Beg yang dapat sebelum ni warna putih jadi aku terus simpan bersama koleksi woven (ke non-woven ek? Hilang ingatan pulak) yang lain. Sekian, cerita Ephyra saya.

1 comment:

IzZa HaDi said...

Salam,

being an authorised EPHYRA dealer, im so excited to share with you the product that has giving wonders to most of the ladies out there.

FYI, im selling EPHYRA at a very good deal! (below market price for sure!)

let me know if you are interested :)

spread the love!

Izza (EPHYRA Authorised Dealer)
0192198619
izza_grrl@hotmail.com