Engagement Fund ;)

Wednesday, 25 September 2013

Mencari Sebab

Semenjak diperkenalkan dengan produk Clinique dan berpuas hati dengan hasilnya, semenjak tu sedikit demi sedikit aku cuba pulak produk dia yang lain. Isnin lepas, keluar iklan di FB page mereka yang mengatakan bahawa sebarang pembelian secara dalam talian akan dapat dua barang percuma. Apape belian kecuali aksesori macam berus la kot. Terus gelabah ingat barang mana yang patut restock walaupun sebenarnya tak ada. Siap bukak tutup make-up pouch lagi nak tengok mana yang tinggal saki baki. Kau dah kenapa? Hahaha...
Ini semua nafsu semata-mata ye. Pengaruh iklan sungguh! Dah tu pergi gatal masuk website dia, lagilah nafsu nak membeli tu membuak. Dasar wanita, tak boleh buat apa. Macam sebelum puasa haritu, gatal singgah kaunter dia kat JJ Bukit Tinggi walaupun tak ada tuntutan mendesak. Memula ingat nak beli chubby stick untuk mata tu dengan nak beli lip balm lagi satu warna ceria sikit. Dah consult dengan dia, dah pilih warna pun. Tetiba gatal pulak pusing kaunter tu, gedik pulak kata nak cuba perfume dia. Sekali dia sembur, terpaut pulak dengan Clinique Happy in Bloom yang lembut dan nyaman je baunya. Limited edition pulak tu.
Nak dijadikan cerita penambah rasa, nampak pulak ada set perfume edisi terhad tu yang digandingkan dengan eye shadow, lipstick dan make-up pouch warna hijau. Rentetan peristiwa terhilang make-up pouch akibat kecuaian sendiri sebelumnya, maka aku rasa wajib untuk aku mempunyai beg yang baru. Dasar wanita! Kahkahkah... Lepas lama gila berdiri depan kaunter perfume tu, aku angkat satu set perfume tu dengan lip balm. Chubby stick eye tak jadi angkat sebab dalam set tu dah ada eyeshadow. Masalah betullah sejak pakai kad debit ni, tak ada tunai pun boleh jugak merabakkan akaun. Takpelah, benda boleh pakai lama, bukan kena beli hari-hari pun kan? *ayat-ayat nak sedapkan hati sendiri lepas bajet lari beli benda mengarut* 

Nota Galaksi: Tetiba rasa macam eyeliner ni dah kontot. Macam nak kena beli baru sebelum 13 Oktober ni. Eh?

No comments: