Engagement Fund ;)

Thursday, 19 December 2013

Senget Ke Lurus?

Sebenarnya nak tidur dah lepas layan Korea dua pusingan. Tiba-tiba gatal pulak blog-walking lepas tu terdetik dlam hati, 'Macam best je kalau tulis satu entri ni.' Yelah, kadang-kadang sibuk jengah blog orang, lepas tu tak ada entri baru kat blog dia, lepas tu macam, 'Ala, tak ada cerita baru.' Hello, blog sendiri terabai, ada hati nak kata blog orang diabaikan tuannya? Okey, ini tulis laju-laju sebab kena tidur jugak lepas ni sebab pagi-pagi esok kena terpacak dekat pejabat walaupun tengah cuti sebab dapat jemputan untuk ke majlis pra-graduasi budak-budak semester akhir. Makan percuma, takkan nak tolak? Kehkehkeh... Lagipun, raikan tuan rumah yang menjemput. Ini cerita dua minggu lepas, ke tiga minggu lepas?

Selepas dua tahun, barulah angan-angan jadi kenyataan. Selama ni dok cakap  kat Aten; "Ten, jom lepak KLIA." Sepuluh kali cakap, perginya tidak. Waktu nak hantar Za balik lepas pergi walimah Dyaz, tetiba sape entah cakap nak lepak KLIA. Nak dekat sampai rumah Za waktu tu, terus tak jadi belok. Elok-elok nak tumpang solat kat rumah Za, terus solat kat KLIA. Sebab dah lama gila tak ke sana, cuak-cuak je aku memandu cari parking. Dah la pandu kereta orang, lagi la cuak.

Sampai sana, pusing-pusing cari parking. Lepas tu laju-laju cari surau sebab waktu asar pun dah suntuk. Terus tunggu maghrib sekali, baru merayap dalam tu. Tak merayap mana pun, lepak dekat Anjung Tinjau. Lepas tu masing-masing sibuk kemaskini status FB. Lepas tu bila orang komen berdasarkan status yang ditulis;"Pergi mana?", yang menulis status pun membalas; "Tengok kapal terbang parking je. Nak tengok lurus ke senget." Gitulah lebih kurang dialognya. Kahkahkah... Memang tak ada kerja cari kerja. Dua jam lebih juga kat sana ambik perasaan nak terbang bulan April nanti, inshaAllah. Sebelum balik, haruslah berlakon dalam gambar. Terima kasihlah teman jenayah kerana memahami jiwa seorang blogger temanmu ini. *Ciuman terbang*

Entah apa yang ditunjuk, pun aku tak tau

No comments: