Engagement Fund ;)

Saturday, 15 March 2014

Sangkut

Al-kisah, waktu keluar tengok Robocop haritu sambil niat nak 'cuci' dompet. Eh, tak ulas lagi filem Robocop! Okey, lepas ni. Sambung cerita... Niat tu tak adalah sampai nak cuci kasi 'kilat', nak cuci buat syarat je. Boleh gitu? Hahaha... Sebelum ni dok tengok dekat laman web yang menawarkan diskaun sampai 80% katanya, tapi tengok rekaan macam tak berkenan. Lepas tu bila beli online ni kita tak boleh nak cuba pakai. Keseronokan membeli hilang disitu.

Nak dijadikan cerita, dalam AEON Bukit Raja tu ada pulak Focus Point; haruslah singgah kan? Boleh juga seret Bonuslink. Singgah dan sangkut terus! Cuba cari yang diskaun sampai 50% atau 70% tapi nan hado! Sebaliknya, dia buat promosi beli satu dan dapat satu lagi percuma. Contoh harga dia 422 hengget, ko boleh pilih satu lagi yang berharga sama atau lebih murah. Kalau pilih harga yang lagi mahal, dia akan kira harga yang mahal tu. Kalau tak nak ambik promosi tu, dia bagi promosi lain pulak tapi kurang best sebab cuma potongan 30%. Tapi tak semua jenama ada rekaan yang menepati citarasa dan harga mampu milik. Dari haritu dah berkenan dekat Guess tapi harga dia mahal sangat, maka berangan jelah.

Hari kejadian, masuk kedai je terus tuju ke Guess. Memang ada pun rekaan yang menjadi pujaan. Tapi konon macam mahal sangat jugak, cuba tengok Bonia pulak, pun cantik-cantik juga tapi tak berapa nak suka jenamanya. Hehehe... Patah balik ke Guess, minta jurujual bawa keluar dan cuba sangkut. Uish, selesa beb! Memang menepati ciri-ciri idamanlah. Tapi bila mengenangkan harga, aku rasa macam; 'Biar betul?' Gituuu... Akhirnya selepas ditimbang, tambah, tolak, darab dan bahagi beserta sedikit nasihat dari teman jenayah, aku angkut juga. Kalau dah suka tu, tetap nak jugak kan? Hambik! Terus aku rasa bersalah selama seminggu. Hahaha...
Takmo kosong, kena ada corak-corak sikit dan mesti ada benda kat hujung tu...hehehe..

Terus rasmi

Lagi mahal dari beg tangan aku kot! Untuk hilangkan rasa bersalah, balik dari kerja pun aku sangkut sampai Pakcik Ghani gelak-gelak tengok aku bila kereta melepasi pondok pengawal. Lantak situ, yang penting aku guna apa yang aku dah beli. Nak tips beli cermin mata hitam, silalah Google sendiri. Macam mak incik, mak incik cari yang ada corak-corak dekat tepi dia. Lepas tu kena cari bentuk yang bertentangan dengan bentuk muka. Kalau muka bulat macam mak incik, carilah yang empat segi. Nak tahu bahawa 'this is it!', kena cuba pakai. Agak-agak rasa selesa dan tak terlalu mencengkam, itulah dia 'this is it!' awok. Lagi satu, cuba tengok lantai. Kadang-kadang ada cermin mata yang kantanya terlalu memberi ilusi. Macam mana nak cakap eh? Ermmm.. Ha, macam ni. Bila pakai cermin mata, kita nampak lantai tu macam rata tapi sebenarnya dia tinggi sikit. Jadi kena lebih berhati-hati bila melangkah. Kalau beza permukaan kita tengok lantai dengan cermin mata dan tanpa cermin mata tak jauh, itu juga faktor yang penting. Sebab fungsi cermin mata hitam ni nak lindungi mata dari terik mentari, faktor kegelapan kanta juga perlu dipertimbangkan. Ikut keselesaan masing-masing la ek. Sekian, terima kasih.

No comments: