Engagement Fund ;)

Thursday, 20 March 2014

Terasa Nak Belajar Menari

Lepas ponteng aerobik minggu lepas, minggu ni datang balik. Emosi tak stabil katanya minggu lepas ditambah terlalu penat sebab jadual padat, dah bayar yuran pun ada aku kesah? Hahaha... Hari ni dengan Cikgu Wati, jadi seronok sebab sambil dia buat sambil dia bagi tahu langkah-langkahnya. Maklum la orang ponteng minggu lepas, mana nak tahu langkah baru kan?

Masuk dalam dewan je, Cikgu suruh ambik kerusi. Nak aerobik sambil duduk katanya. Dalam kepala dok ingatlah lagi tak penat ke apa, sekalinya lagi penat ko! Buat gerakan sambil duduk rupanya memerlukan lebih komitmen daripada otot-otot betis dan peha. Penat pun kena cuba angkat jugak sebab otot tu dah manja sangat! Selepat kena kat muka sendiri. Hahaha... Okey cikgu, saya buat sehabis daya. Peluh lebih banyak menjejes walaupun bersenam sambil duduk. Cikgu cakap, teknik ni untuk kedua-dua bahagian, lower dan upper body. Sebab baru buat pertama kali, maka kami buat separuh set je. Waktu guna kerusi, kena buat plank. Menggigil tangan tahan badan dan dalam masa yang sama betulkan posisi. Sambil tu sempat lagi fikir; 'Ini kalau terlepas pegangan ni, tak tahu nak cakap.' Hahaha... 

Inilah dia yang dikatakan plank

Dah penat duduk, pergi simpan kerusi; sesi kedua sesi 'joget' pulak. Yang ini aku suka walau langkah berterabur. Masih boleh ikut lagi sebab Cikgu buat dan cakap. "Dua kanan. Dua kiri." "Kanan depan, tutup belakang. Kiri belakang, tutup depan." Gituuu... Lagu apa? Macam-macam lagu, macam-macam tarian ada. Dangdut? Hindustan? Mambo? Tango? Salsa? Masuk semua sekali. Tinggal reti tak reti je nak buatnya. Hehehe... Kalau keluar lagu Shakira tu, ko siap la nak kena gelek dan fokus senaman perut. Tertahan-tahan nafas kempiskan perut sebab nak ikut teknik. Hahaha.... Terasa berkobar-kobar nak belajar menari sebab macam best je tengok orang lain reti buat. Lepas ni kalau tengok hindustan, mau aku ikut hero dengan heroin tu menari sekali. Nak asah bakat kekdahnya. Heeee...

Memang best la aerobik ni! Kalau ada yang minat nak datang pun boleh, tinggalkan komen di bawah ye. Bayaran ada fasa-fasa dia. Sangat berbaloi bayarannya dengan apa yang kita dapat. Tapi hanya untuk wanita sahaja ye.

4 comments:

Sarah Yasmin Azizan said...
This comment has been removed by the author.
Sarah Yasmin Azizan said...

Hi Adik Manis.. you should try Zumba! best! :)

farae al-farafisya said...

Hello Gorgeous Lady...I think the trainer include zumba as well in our session..sbb bila ingat balik ada part yg movement dia macam zumba...yup, memang best!

Fairish said...

Bagi teman-teman yang ingin belajar nari Semi Ballet,Worship Dance,Tambourine dan Modern Dance, bisa menghubungi saya di nomor 0818119158 atau alamat email: rosie.beatricia@gmail.com
untuk kursus bisa datang ke tempat kami di "Hamaziah Dancer Project" Jl. SIliwangi nomor 1 GBI PRAY lantai 2, Pamulang-Tangerang
atau bisa juga private dengan saya yang datang ke tempa kalian..
Berlaku untuk semua umur..
Untuk info lebih jelas bisa langsung menghubungi saya..
GBu..