Engagement Fund ;)

Thursday, 12 June 2014

Bincang-bincang di Bulgogi Brothers

Ini pun cerita basi jugak ni tapi sebab dah ambik gambar bagai nak rak, gigih jugak aku edit dan ingat balik cerita pada hari kejadian. Kejadian berlaku pada 31 Januari yang lalu sempena cuti Tahun Baru Cina. Berkumpul sebab konon-konon nak bincang apape yang patut untuk Kembara Korea Musim Bunga haritu. Nak pergi Korea, maka tempat bincang pun kena yang ada sangkut paut dengan Korea. Poyo je! Hahaha... Sebenarnya lebih kepada terpengaruh tengok blogger-blogger buat review pasal Bulgogi Brothers ni.

Disebabkan dah lama gila tak jejak kaki kat Mid Valley, haruslah aku jakun dan tak sabar nak pergi. Kali terakhir pergi waktu kat uni dulu. Hari cuti maka jalan adalah lengang selengang lengangnya. Dari Banting ke Mid satu jam je. Kagum! Sampai sana merayap dulu tunggu ahli meja cukup lepas tu baru masuk dalam Bulgogi. Waktu dah tengah hari maka marilah makan tengah hari terus. Masuk je, their staff greeted us the way Korean did. Aku tak belajar bahasa dia lagi waktu tu dan diorang cakap laju maka angguk je la. Hahaha... Mada yang dah khatam bahasa Korea siap terangkan balik kat kitorang bila dah duduk tu.

Compilmentary snack - korang duduk je dia akan hidang ni...ada keledek, jagung dan kacang apa ek orang panggil tu? Aku suka hisap kulit dia sebab rasa manis-manis tapi nak makan kena kupas tau, korang jangan ngap dengan kulit dia, tercekik lak kang...

Bila dia bagi buku menu, terus tamak. Itu nak, ini nak, semua pun nak! Semua dok pakat nak makan bibimbap tapi aku nak makan stew jugak maka aku pun order dua jenis; beef bibimbap dan kimchi jigae. Bibimbap tu memang dah sahlah nasi maka set dia didatangkan dengan sup yang masam-masam sebiji macam yang kitorang makan waktu kat Korea haritu. Layan jelah... Kalau order kimchi jigae, set dia memang dengan nasi sekali. Dah tu, nak makan nasi dua kali? Nasib baik adik-adik Mada order satu set kimchi jigae maka nasi yang dapat dengan set aku tu aku bagi diorang makan. Tak adalah pembaziran disitu.

Aten dan Mada

Yours truly dan Za

Sambil makan, sambil bincang kononnya. Bincang tak bincang sangatlah sebab blur-blur lagi. Hahaha... Lama jugak duduk dalam tu nak perabis makanan sebab bibimbap tu panas, tak boleh terus suap lepas gaul. Suasana dalam kedai ni menenangkan dan malap je. Sesuailah kalau nak makan sambil lepak-lepak. Kalau nak makan daging panggang macam dalam drama tu pun ada tapi kitorang tak order sebab kitorang ni manusia, bukan monster. Hahaha... Kenyang gila makan tu!

Beef bibimbap

Kimchi stew

Banchan (side dishes) - ada bayam, labu lenyek, dan akar teratai kot yang macam roda tu...

Chicken bibimbap kot

Banchan jugak - radish kimchi, stir fried kangkung, kimchi

Seafood bibimbap

Selepas; licin...

Harga dia aku dah tak ingat tapi satu hidangan tu dalam 20 ke 30 hengget kot. Ala, kalau korang tengok review blogger lain, diorang ada letak harga. Kitorang makan berenam ni dekat dua ratus hengget gak la. Air kena order asing, takde dalam set. Kot mengidam, bolehlah terjah Mid Valley sana.

3 comments:

Nuriesya Nadia said...

Da lame tak pekene korean food dekat bulgogi. T_T.

Niyaz Ayani said...

huhu, nampak sedapnye bibimbap... T.T

farae al-farafisya said...

Bibimbap memang sedap! Kalau dekat bulgogi ada banyak pilihan..kalau dekat gangnam station ada seafood bibimbap je..yg duduk area kl untung la boleh pergi makan sini bila2...hehehe