Engagement Fund ;)

Thursday, 7 August 2014

Bawa Diri Ke Gangnam Station

Hai Blog! Rindu nak membebel dalam ni sebab tak ada orang nak lempang kalau bebel banyak sangat. Paling kuat pun korang klik 'X' je kat hujung tu kalau tak lalu nak baca. Hahaha... Macam biasa, mood nak menaip adalah tak mari bila dekat rumah tapi bila masuk pejabat, bukan main meluap-luap rasa nak menaip tu. Agak-agak dah silau mata tengok nombor dan perkataan-perkataan asing, moh la masukkan cerita zaman batu ni. Ini kejadian bulan Mac kalau tak silap. Masa tu keluar saja-saja dengan Kak Chik sebab lama tak mengukur jalan dengan dia.

Seperti yang dimaklumi, Kak Chik tak makan benda-benda pelik ni tapi kalau ada nasi, dia boleh telan lagi la. Itu pun aku keluar masuk FB Gangnam Station dan baca review dari bloggers untuk tahu menu yang dihidangkan. Kak Chik tak makan daging dan makanan laut pun kurang, jadi kalau ada ayam, meyakinkan sikitlah nak ajak. Hahaha... Terima kasihlah Sedari sebab teman saya makan kat situ. Korang tengok jelah gambar ye sebab nak cerita banyak pun dah lupa.

Banchan @ side dishes - kitorang pesan set nasi dan dapat ni percuma. Kalau pesan menu lain tak pasti pulak. Yang bestnya, banchan ni PERCUMA dan boleh REFILL ikut sukati. Dari atas belah kiri; ikan bilis+kacang goreng, kimchi, bayam, fishcake, jeruk lobak (kot), kerang-tak-pasti-masak-apa



Antara menu yang ada dalam buku menu

Menu utama, ayam masak merah. Kitorang ambik set untuk dua orang jadi siap ada nasi, dan buah. Air tak pasti la pulak ada sekali ke tak. Hehehe... Menu asal dalam set adalah sotong tapi sebab Kak Chik tak makan sotong, dia kata boleh tukar lauk ayam ni.

Sup daging yang banyak gila isi dalam tu, ada hirisan nipis daging, suhun dan cendawan

Kak Chik yang dipaksa rela

Tteokboki - selain kuih beras, ada juga fishcake dalam ni dan ada telur rebus. Sedap tapi kuih beras dia macam kenyal sangat, tak lembut macam yang kat Korea.

Selepas - cuma ada mangkuk nasi dan piring banchan je, mana pergi pinggan ayam, pinggan tteokboki dengan mangkuk sup? Tak habis ok, dah kenyang tahap Power Rangers. Rasanya kitorang makan lauk utama tu berapa suap je sebab portion dia adalah BANYAK. Sangat berbaloi la harga makanan dia.

Rupa depan kedai

Kalau nak ke Gangnam Station yang terletak di kawasan Laman Seri ni, boleh parking dekat kawasan Tutti Fruiti sebab lokasinya adalah belakang deretan bangunan tu. Dari jalan besar memang tak nampak, korang kena jalan ke belah dalam sikit ye. Sekian.

No comments: