Engagement Fund ;)

Monday, 11 August 2014

Bayar Guna Groupon

Ini cerita bulan lepas lepas lepas lagi. Macam biasa, entri tertunggak semua nak hempuk jugak. Kisahnya, bila dah melanggan promosi dari Groupon, haruslah hari-hari dia hantar email. Tiba-tiba ada satu tu promosi dari Manhattan Fish Market. Terus gatal tangan nak beli sebab memang sangat-sangat berbaloi. Laju-laju roger teman jenayah sebab sebelum tu dia kata nak makan hidangan yang 'bakar-bakar' tu. Hahaha... Cantik sangatlah tu!

Kupon ni beli dengan harga RM 49 untuk set dua orang makan. Ada minuman, appetiser, main course dan salad. Aten kata nak makan yang 'bakar-bakar', aku pilih Flaming Seafood Set. Bukan bakar apa pun, bila dia hidang main course tu, dia bakar kejap nak bagi keju cair. Tu je pun. Tapi kagum jugaklah menengoknya, maklum la kalau masak sendiri mana ada nak bakar pakai direct flame ni. Oh, kejadian ni berlaku pada hari yang sama aku pergi periksa darah. Sampai restoran memang lapar tahap gaban sebab kena puasa dari pagi kan. Nah tengok gambar pulak.


Salad mahal yang sangat sedap! Ada bebiji bunga matahari kot, tomato dan dressing yang 'ringan' dan sedap! Nampak, perkataan 'sedap' diulang dua kali makanya dia memang sedap!

Crime partner

Mussel bla bla with garlic bread - bla bla sebab tak ingat nama dia..hahaha...


Flaming Seafood Plate katanya tapi aku rasa lagi sesuai gantikan plate dengan pot sebab banyak gila khazanah dalam ni..

Kek tak ingat nama

Rupa kek yang tak habis

Pada hari tersebut, kami adalah tamak sebab awal-awal lagi dah pesan pencuci mulut iaitu kek yang sedap dan besar saiznya. Pesan sorang satu, bukan satu kongsi dua orang. Tamak! Ini semua gara-gara lapar la ni. Mau tak lapar, I skipped two meals on that day - breakfast and lunch. By the time we reached there, it's already 3pm ++. Bila makanan sampai, terus rasa kenyang. Hahaha... Besar gila portion dia. Kalau makan 3 orang pun lebih dari cukup.

Sudahnya, sampai nak dekat asar kot kitorang duduk makan dekat situ. Hahaha... Itu pun tak habis. Lain kali boleh la bawak Abah makan dekat sini sebab ada nasi. Kalau nak mencuba makan di sini, jangan takut sangat nak masuk sebab harga dia tak adalah mahal melampau. Ala-ala Kenny Roger's punya harga rasanya. Untuk orang marhaen macam aku ni, sekali-sekala boleh la. Kalau selalu, kopak jugak.

No comments: