Engagement Fund ;)

Monday, 11 August 2014

Kepochi Sangat Kan?

Kali ni cerita makan-makan lagi tapi dengan crime companion pulak; lebih ramai kekdahnya. Perancangan outing ni dibuat sejak sebelum aku ke Korea lagi sebab saja nak outing ramai-ramai. Pilih tarikh beberapa minggu lepas balik sebab boleh la bagi sekali ole-ole dari sana. Tapi Aten tak dapat join sebab tak ingat kenapa. Aku gerak lepas tuisyen dengan Za, terus ke Alamanda. Sampai-sampai je terus aku gunakan kuasa veto kata nak makan dekat Pasar Ikan Manhattan. Bila diorang kata mahal, tak dapat nak tolong sebab dah lama kitorang duduk dalam tu dan dah hampir nak order. Mahap kengkawan, lain kali korang pilih tempat ye. Heee...







Lepas makan, pergi solat dulu baru ronda-ronda dalam Alamanda. Eh, ke pergi sumbang suara dulu eh? Lupa pulak. Tapi adalah sesi ronda-ronda dalam Alamanda tu dan sasarannya adalah Skin Food. Nak bandingkan harga kekdahnya dengan Korea. Kepochi sangat kitorang dalam Skin Food tu. Hahaha... Memang jauh beza harga sana dengan harga sini. Rugi tak beli banyak-banyak haritu. Sobsobsob...
Kami

Makan lepas makan

Ada satu sesi lagi iaitu sesi mensumbangkan suara. Hahaha... Kemain memasing berebut mikrofon, siap tak cukup masa lagi. Hahaha... Lepas tu, sesi bergambar kejap dan pergi makan balik. Orang dah sumbang suara tu pergi cari air, tapi pergi sumbat makanan. Belasahlah labu. Dah makan, pergi Aunty Anne pulak nak tapau pretzel. Dekat situ barulah dapat air. Lega tekak. Hehehe... Dah minum, keluar dari Alamanda menuju ke Masjid Besi untuk solat asar. Alang-alang dah lewat, lepas maghrib sekali baru gerak balik. Terima kasih kawan-kawan sebab sudi luangkan masa untuk berjumpa dan Mada, ingatkan Sazoh nak bagi DVD gambar-gambar Korea. Lupa pulak nak bawak pada hari kejadian.

No comments: