Engagement Fund ;)

Thursday, 27 November 2014

Semester Baru, Kerenah Baru

Semester ni paling tak ada hati nak gebang. Dah nak habis semester baru nak tulis entri, boleh? Pun bolehlah. Setiap semester, kerenahnya lain sebab orangnya pun lain. Semester 1 kali ni tak ada masalah sangat melainkan masalah sama iaitu banyak mulut. Pantang menoleh sekejap nak menulis di papan putih, terus pok pek pok pek sampai aku pusing balik hadap diorang. Ishhh! Orang kata, what goes around comes around tapi aku dulu takde la bising pun dalam kelas sebab kalau bercakap sahih terus sesat jalan tak dapat apa yang lecturer sampaikan. Tapi kalau tersengguk-sengguk mengantuk, itu selalu. Hehehe...

Budak-budak sem dua pun memang tak ada masalah. Sem lepas memang gabung semua course dalam satu kelas, memang masaklah nak suruh diorang senyap. Bila pecah dua ikut bidang sem ni, eehh, senyap sunyi kelas dan masing-masing tumpu pada kelas. Kenapa sem lepas tak boleh? Redha jelah.

Dah hujung-hujung sem ni memang sibuk lain macam sebab semua benda pun nak kena selesai. Kehadiran kena kemaskini dalam sistem, tugasan sepanjang sem kena cukup kuota, markah nak kena isi dalam sistem dan silibus nak kena habiskan. Fuuuhhh! Sepanjang menceburkan diri dalam bidang ni, semeseter ni rasanya paling teruk nauzubillah. Bukan budak-budak, cikgunya. Tak tahulah kenapa tapi sungguh-sungguh tak rajin nak buat aktiviti dalam kelas dan macam main-main pulak bila masuk kelas. Itu yang sampai terkejar-kejar bila nak habis sem tu. Harap-harap sem depan tidaklah mood ke laut dalam macam sem ni; aku tak seronok, budak-budak lagilah bosan.

Makanya, minggu ni memang balik lambat sesaja sebab kena buat kelas tambahan dan juga nak siapkan menanda tugasan. Mujurlah audit 5S haritu terselamat sebab meja aku tak kena audit. Kalau tak, mana nak letak muka sebab meja aku paling sepah sekali dengan kertas tugasan 12 kelas budak. Itu tak campur lagi gunung soalan peperiksaan sem lepas bawah meja. Ish..ish..ish.. Tak sabar nak tunggu budak-budak ni mula periksa.


No comments: