Engagement Fund ;)

Saturday, 22 November 2014

Tambah Koleksi

Ini hasil tangkapan harituuuu. Kadang tu memang ada angin ribut nak-beli-jugak nama dia. Padahal tak perlu pun sebenarnya. Dasar perempuan, baju dah tak muat almari pun boleh cakap takde baju bila nak keluar. Heeee... Lepas tu pantang tengok perkataan 'diskaun' atau 'percuma pos'. Aku le tu. Bila membeli ni, tidaklah yang diluar kemampuan. Masih juga cari yang di dalam bajet dan kedai online yang dipercayai. Beli-belah online ikut nasib juga sebab ada juga peniaga yang tak jujur sebab aku dah pernah kena.*Maaf ye, saya tak halalkan duit saya yang awak makan tu.* Kalau agak-agak peniaga tu lambat nak mamps balas pertanyaan, sila tak payah berurusan dengan beliau sebab kebarangkalian beliau tak jujur adalah sangat tinggi.

Macam baru-baru ni, aku nak beli border lace dari satu peniaga ni. Dia ada blog dan ada FB Page dan memang nampak meyakinkan. Macam biasalah bila berurusan di alam maya, mestilah pertanyaan tu lain macam banyaknya sebab nak beli benda yang tak ada depan mata. Aku pun WhatsApp dia tanya stok semua. Pertama kali tanya tu memang baru nak tanya dan kali kedua tu memang betul-betul nak beli. Bila dah tanya dua kali dan tak ada balasan langsung lepas tu, malas dah nak berurusan dengan dia. Kecewa mak incik sebab stok yang dia ada sangat cantik dan menepati piawaian baju. Haih... Kalau ada yang menjual border lace dengan pelbagai pilihan corak dan warna, mohon tunjuk muka. Saya benar-benar nak beli, tak tipu punya. Tapi awak pun jangan main-main macam peniaga tu ye, nanti tak berkat hidup awak.

Sambung cerita tentang hasil rembatan angin ribut nak-beli-jugak tu. Bulan sebelumnya rembat 2 helai wide shawl dari Fleur Closet. Beli sebab gatal tangan dan sebab dia adalah wide shawl dan dia ada manik-manik. Beli benda yang memang dipakai takpe. Mihmihmih... Edisi kali ni nama dia THEA. Tengok edisi terbaru shawl dari Fleur Closet, cantik dan tertarik jugak tapi.....
coklat dan hitam



Lepas tu terasa nak cuba membeli di Poplook sebab asyiklah keluar promosi dia dekat newsfeed FB. Berapa kali aku keluar masuk website dia sebelum akhirnya merembat sepasang baju yang berupa blouse dan juga skirt. Mix and match gitu. Alhamdulillah, senang dan cepat juga servis mereka.

Bungkusan Poslaju dari Poplook

Cherilyn Lace Button Front Blouse paired with Jancis Flare Panel Maxi Skirt

Dah beli baju, tak ada tudung sepadan pulak, gatal tangan lagi sekali bila tiba-tiba keluar promosi Ranna Rasyeeqa dekat FB. Memang sesuai sangat warna tudung tu dengan blouse rembatan Poplook. Terus zaaaassss mesej dan buat pesanan terus. Servis Ranna Rasyeeqa juga terbaik sebab aku mendapat balasan dengan sangat cepat. Seronok! Terus confirm order, terus bayar dan terus selesai urusan jual beli. Cepat dan cekap. Boleh ulang beli lagi ni. Hehehe... Lagi seronok bila bungkusan sampai, kembung lain macam je plastiknya macam tebal sangat tudung tu. Bila bukak, rupanya dapat percuma satu tudung double face ke apa orang panggil tu; ala, yang boleh guna dua-dua belah tu. Alhamdulillah, rezeki. Terima kasih banyak-banyak kerana bermurah hati memberi tudung percuma pada saya; semoga Allah mengurniakan lebih lagi dari apa yang anda beri.

Kiri adalah tudung percuma manakala kanan adalah hasil belian


Membeli barang online ni kadang tak adalah jimat sangat pun sebab kadang boleh jumpa dekat kedai dengan harga yang lebih murah. Tapi sebab tak tahu mana kedainya dan tak ada masa nak pergi, beli online lebih praktikal. Lepas tu bungkusan akan sampai dekat ofis dan perasaan menerima bungkusan tu adalah tidak tergambar. Lepas tu nanti bila dapat je bungkusan tu semua orang kepochi suruh bukak dan-dan tu jugak sebab nak tengok sama-sama. Tak kiralah siapa pun yang dapat bungkusan, kena paksa bukak dekat situ jugak. Bahahaha... Tengok je, tak kena bayar pun kan.

No comments: