Engagement Fund ;)

Tuesday, 24 February 2015

Ditakdirkan untuk Mencintaimu

Cuti panjang yang lalu, telah berjaya menghabiskan satu drama Korea yang macam biasa-biasa je mulanya; tappiiii, bila dah tengok, memang daebak! Hero dan heroin adalah orang lama yang dipertemukan kembali selepas kerjasama terakhir dalam The Successful Story of a Bright Girl. Siapa tak kenal Jang Hyuk dengan Jang Nara? Pergi rujuk Sheikh Google.


Jalan cerita biasa je, takdelah misteri macam Hotel King. Cerita ni comel! Tapi bila dah episod akhir-akhir, jadi geram pulak. Berahsia sangat si hero ni sampai menyeksa diri sendiri dan heroin. Heh! Tipikal drama Korea, dia akan campur baurkan emosi penonton. Ada waktu lawak, ada waktu sengal, ada waktu romantik, ada waktu sedih, ada waktu 'ko dah kenapa?', dan ada waktu 'tampar nak?'.

Jang Hyuk waktu rambut panjang tak nampak macam Jang Hyuk sangat; bila dia potong rambut lepas episod 11 tak silap, barulah nampak macam Jang Hyuk. Jang Nara pulak dari dulu macam tulah muka dia.

Eh, korang tengok sendiri boleh? Kalau dah mula buat ulasan kang, tak reti nak berhenti pulak. Kihkihkih... Memang best ok! OST pun daebak! Aku nak layan lagu K-Pop saja-saja tu memang tak la; tapi kalau lagu dari drama memang layan. Semua lagu dia pun sedap sampai boleh ulang sampai muntah hijau. Hahaha... Ini salah satu OST yang menang anugerah, nyanyian Ailee. Suara dia memang best! Nak dengar dia tarik suara boleh cari OST Secret Love; meremang bulu roma. Selamat mendengar.


No comments: