Engagement Fund ;)

Saturday, 21 February 2015

Sampai Tak Tahu Nak Pilih

Lama benar tak kemaskini blog rasanya. Tak ada mood nak menaip benornya. Cerita banyak je, gambar pun berlambak tapi tulah, tak rajin. Minggu ni cuti hujung minggu yang panjang maka, hip hip hoooraay! Tak sabar tunggu hari Rabu sebab nak sambung tengok Hotel King. Drama Korea ni, bila dah tengok, berhantu; payah nak berhenti. Tak makan pun takpe, tak tidur pun boleh. Itu kalau tahap gaban la, tahap biasa-biasa ni okey je cuma kalau boleh nak habiskan jugak.

DVD ni beli dah lama tapi waktu tu tak terasa nak tengok lagi sebab macam tak kuasa pulak nak tengok konflik dia yang berliku sangat. Bila dah mula tengok, terus cepat-cepat nak habiskan. Ingatkan nak perabis la minggu ni alang-alang cuti panjang, sekalinya DVD yang akhir rosak pulaaaaakkk. Cis! Nak mintak tukar, macam tak logik sebab dah lama belinya. Terpaksalah beli cerita baru dan pesan sekali DVD yang rosak.

Semalam crime partner roger cakap nak bagi pinjam external hard disk kawan dia yang banyak cerita Korea. Teruslah melompat suka nak dapat benda percuma. Tadi keluar ngeteh sambil nak bagi sekali hard disk; ingatkan tak banyak mana ceritanya sekalinya sampai tak muat hard disk yang ada untuk simpan. Terlalu banyak sampai tak tahu nak tengok cerita mana dulu. Hahahaha... Yelah, mood masih dekat Hotel King tiba-tiba kena tangguh dulu, terus rasa semua hero dan heroin cerita yang ada tak hensem dan cun. Heeee...

Rambang mata dibuatnya!

Dari tadi dok tenung, folder yang ada drama-drama tu sebab dalam hati ada taman. Baru dapat drama Korea percuma pun boleh ada taman dalam hati. Kihkihkih...

No comments: