Engagement Fund ;)

Friday, 22 May 2015

Kill Me Heal Me

Ini antara cerita terbaru yang berjaya disedut dari crime companion waktu berjimba dekat Sweetree haritu. Mada dengan Radin la yang kenalkan cerita ni sebab diorang kata best; gandingan hero dan heroin Secret Love iaitu Ji Sung dengan Hwang Jung Eum.


Cerita dia pasal hero - Cha Do Hyun - yang ada sakit mental yang menyebabkan banyak personaliti tercipta. Nama sakit dia adalah Dissociative Identity Disorder, D.I.D. Setiap personaliti mempunyai karekter berbeza. Personaliti pertama adalah Shin Se Gi yang kasar dan penuh dendam. Kemudian, Perry Pak yang suka suasana santai dan isi masa lapang dengan buat bom. Lepas tu ada kembar; Ahn Yo Sub dan Ahn Yo Na. Ahn Yo Sub wujud sebab dia ada terfikir untuk bunuh diri manakala Ahn Yo Na muncul bila dia dalam keadaan stress dan tak mampu nak tangani stress tu. Banyak-banyak karakter, Ahn Yo Na paling win sekali sebab dia sengal. Hahaha... Selain tu ada dua karakter minor iaitu Nana dan Mr. X.

Hero mengalami DID disebabkan tekanan yang dia hadapi waktu kecik-kecik dulu. Macam biasa, drama Korea punya jalan cerita tak lari daripada konflik keluarga dan perebutan harta termasuklah cerita ni. Perkaitan secara kebetulan pun dah biasa dah; kalau tak berkait, tak jadi cerita pulak ye? Keseluruhan cerita, kira best la sebab jalan cerita berkembang cepat walaupun unsur-unsur mendebarkan tu banyak. Mula tengok cerita ni pun sebab Secret Hotel punya jalan cerita lembap nak mamps sampai tak boleh nak tahan. Berhenti dekat episod 4 ke episod 5, tengok cerita ni pulak.

Nak tahu cerita selanjutnya, korang tengok sendiri ok, kali ni tak rajin nak kupas dan cerita plot demi plot. Lagipun karang korang tak berdebar pulak kan, makanya selamatlah menonton ye.

No comments: