Engagement Fund ;)

Tuesday, 22 December 2015

Gloria Jean's Coffee, Sepotong Baldu Merah

Sambungan cerita dari entri sebelum ini, kejadian pada hari yang sama tapi berlainan lokasi. Selesai urusan di Bangi Sentral, terus gerak ke Bangi Gateway sebab nak cari apa ek? Lupa pulak. Hahaha... Ke memang nak ngopi? Entah, dah tak ingat. Heee...

Jalan punya jalan dalam tu, nampak ada Gloria Jean's Coffee. Tak ingat pulak siapa yang cakap dekat aku yang rangkaian kopi ni kendalian orang Melayu tapi jenamanya adalah dari Australia. Kalau nak masuk tempat-tempat yang pertama kali nak masuk, kena bawak partner in crime sebab kalau tak tahu, dua-dua tahu lepas tu kalau termalu, dua-dua rasa. Hahaha...

Tertarik nak masuk sebab kek-kek yang dipamerkan nampak begitu menarik dan sedap. Masuk dalam, buat pesanan di kaunter dan cari meja. Bila pesanan dah siap, dia akan panggil dan kita kena ambik dekat kaunter makanan siap.
 
Kaunter ambik makanan

Kebetulan sangat pada hari yang sama adalah ulangtahun kelahiran Aten, maka teruslah belanja kek sepotong. Bagi peluang dekat yang diraikan pilih kek sendiri dan dia pilih red velvet. Mula-mula ingat nak buat kejutan macam hantar bunga ke atau kek dekat pejabat tapi sebab jatuh hari cuti, aku belanja jelah kek depan mata.
Tuan Tanah punya...sedap!

Yang diraikan punya, pun sedap! Berkali ganda sedap dari SR..

Flatlay katanya..waktu tengah makan, jeling orang sebelah punya air, kemain menarik dia punya cawan tu..terus rasa menyesal sebab aku order Americano je..hehehe

Semoga sentiasa berada dalam rahmat Allah selalu, sahabat dunia akhirat inshaAllah..

Keseluruhannya, kopi sedap, kek serius sedap, suasana pun santai dan tenang. Harga, bolehlah. Harga normal untuk jenama kopi antarabangsa. Sekali-sekala boleh, kalau selalu sendiri mau ingat. Sekian.

No comments: