Engagement Fund ;)

Wednesday, 30 December 2015

Makcik Naga

Dah lama sebenarnya nak gebang pasal naga ni tapi tulah, malas je nak menaip. Waktu mula-mula beli Yong dulu, boleh tak aku rasa bosan sampai akhirnya aku install game? Hahaha... Dari satu game, terjebak install game yang lain sebab nak dapatkan diamond atau gold; kalau tak, kena beli sendiri dan disebabkan aku kedekut, maka install semua game yang dia recommend. Salah satunya adalah Dragon Story.
Ni island aku Level 96 haritu, sekarang dah Level 110 dan Gold tu tinggal 300++ je sebab dah banyak guna waktu tournament yang berperingkat tu dan ada sekali tu tertekan dan terbeli makanan..hangus 100 Gold aku..sobs

Game ni setakat ni yang agak mencabar dan tak berapa nak bosan sebab ada banyak benda boleh nak teroka. Paling best bila ada geng sama-sama main sebab boleh update progress kalau nak kena capai sesuatu. Cool! Kang asal jumpa je, "Battle dah sampai level berapa?" atau "Macam mana nak dapat naga bla bla bla ek?" Hahaha... Cool kan?

Biasa main game ni santai je sebab cuma nak luaskan kawasan jajahan, atau nak dapatkan naga baru je. Makin lama main, makin banyak la benda baru. Kadang tu ada lucky draw untuk dapatkan naga yang pelik-pelik atau kena join tournament untuk dapatkan naga pelik-pelik jugak. Naga pelik ni adalah naga yang takkan dapat melalui breeding. Faham tak ni? Tak faham pun buat-buat faham.

Lepas tu boleh juga melombong untuk dapatkan naga atau tanah dekat Gua tu. Ada dua jenis lombong; satu untuk dapatkan bahan untuk cipta naga dan satu lagi untuk dapatkan cebisan tanah untuk luaskan kawasan jajahan. Nak melombong kena letupkan runtuhan batu dalam gua tu dan nak dapatkan bomb atau dynamite adalah melalui breeding dan evolution.

Ni rupa gua

Dalam proses mengebom

Selepas bersusah payah, berjaya dapatkan naga ni..yeay!

Baru-baru ni ada satu lagi tournament baru tapi tournament ni agak menyesakkan otak la jugak sebab dia ada banyak peringkat dan tempoh masa yang singkat untuk habiskan semua peringkat tu. Kalau masuk tournament yang ni, sanggup ko bangun tengah malam sebab setting masa nak capai target tu. Heeee... Setakat ni dah dua tournament tapi tak berjaya lagi menang.

Ni dia Battle Tournament yang paling baru untuk dapatkan Black Ice Dragon...aku lupa dah aku guna naga mana tapi aku rujuk dekat forum sebab tak banyak masa dah nak cuba-jaya...nampak tak tinggal 37 minit je sebelum tournament berakhir?

Kalau tournament biasa, dia bagi tempoh samada 3 hari atau 6 hari. Biasanya aku layan yang 6 hari tu je sebab tak stress sangat nak capai target. Kena habiskan 30 perlawanan dan selepas satu perlawanan, kena tunggu sejam sebelum boleh berlawan lagi. 6 hari tu cantik la masanya sebab takkanlah aku nak kena tercongok depan tab setiap kali sejam kan?

Tournament baru ni stress sikit sebab aku santai sangat sampai terkejar-kejar nak habiskan 30 perlawanan. Sebab dah lewat, terpaksa la guna gold untuk cepatkan masa perlawanan dan masuk forum Dragon Story sebab nak tahu naga mana yang sesuai digunakan untuk menang perlawanan setiap peringkat. Kalau banyak masa, rajin jugalah guna teknik cuba-jaya tapi bahaya juga sebab kalau kalah, setiap naga ambik masa 2 jam untuk dipulihkan.

Nampak tak naga-naga aku yang tertewas tu? Ambik masa 3 hari juga nak pulihkan semuanya dekat Healing Spring..

Ei, kalau nak cerita, memang banyak je lagi. Korang install dan mainlah sendiri ye. Kalau nak jemput jadi jiran lagi dialu-alukan sebab kalau nak luaskan kawasan jajahan kena minta bantuan jiran. Jangan segan-segan tinggal komen ye. Babai....

No comments: