Engagement Fund ;)

Saturday, 27 February 2016

Cameron Highland: Restoran Erra

Selepas sekian lama, barulah terasa ada mood nak sambung. Ingat nak peram je buat pekasam tapi sebab dah penat-penat edit gambar, maka gigihlah aku sambung cerita. Sebelum datang, kami ada juga cari info tentang tempat-tempat menarik di Cameron Highland termasuklah tempat makan. Ada satu blog yang menceritakan tentang sebuah restoran yang menyediakan bufet makan tengah hari dengan harga yang pada aku sangat murah.

Maka kami pun menuju ke sana tak ingat berpandukan Waze atau redah je tapi memang senang pun nak cari sebab lokasinya adalah di bangunan kedai tepi jalan utama. Ada Bank Rakyat dekat sebelah restoran untuk panduanlah ye.

Bila nampak je restoran ni, mood masing-masing kembali ceria sebab nak makan. Hahaha... Kami sampai dah agak lewat juga, hampir jam 3 petang tak silap. Masuk dalam menjakun kejap sebab tak pernah sampai kan, tapi pekerja dekat situ mesra pelanggan dan sabar menerangkan cara-cara nak makan dekat sini. Saya suka saya suka.
Bahagian nasi, manisan, dan ulam-ulaman

Bayaran RM 10 seorang dan makanlah sampai muntah. Walaupun dah lewat, lauk masih banyak dan pelbagai sebab mereka akan sentiasa tambah lauk berdasarkan pemerhatian aku sepanjang makan di sana. Lepas kitorang sampai tu, ramai jugalah yang datang untuk makan nasi.

Belah sini adalah lauk-pauk utama..ada ayam masak kicap, kari ikan dan sup ayam

Dapat nasi, semua diam menikmati suapan. Hahaha... Cuma lepas beberapa suapan baru semua bercakap sebab nak komen makanan. Sedap wei lauk-pauk dia! Kari dia paling win sebab nampak cair tapi menepati piawaian kari yang sedaplah. Menu waktu kitorang pergi haritu ada kari ikan, ayam masak kicap, sayur campur, sup ayam, dengan ulam-ulaman dan sambal belacan yang sedap; cukup belacan, cukup pedas. Selain tu ada juga buah-buahan dan kek sebagai pemanis mulut. Air pulak ada air sejuk dan air panas jadi tak perlu risau.
Pusingan pertama, sampai tumpah-tumpah air atas meja dek kerana cranky...hahahaha...

Puas hatilah makan dekat sini sebab masakan sedap, pekerja ramah, persekitaran bersih, dan harga berpatutan. Walaupun bufet, banyak manalah sangat pun boleh telan, tidaklah tamak ambik banyak. Ada jugalah bertambah dua kali kot sebab sedap lauk dia. Waktu ni konsep 'berhenti makan kalau makanan tu sedap' tak jalan ye. Hahaha...

Selepas habis makan, barulah dapat buat keputusan untuk agenda seterusnya. Tak moody dah. Kihkihkih... Akhirnya kami kembali mengikut itinerary iaitu ke MARDI Agro Park. Cerita di sana bersambung....

No comments: