Engagement Fund ;)

Tuesday, 30 August 2016

Dah Kenal Dia

Malam tadi sambil gosok baju sambil tengok tv. Sebab tak ada cerita menarik, layan jelah I Can See Your Voice. Kalau masih ingat, pertama kali tahu pasal rancangan ni waktu ke Cameron dulu, Mada yang kenalkan. Kira rancangan ni masuk dalam kategori yang boleh layan jugalah. Boleh dengar suara sedap dan boleh ketawa juga sebab lawak. Hehehe... 

Malam tadi artis jemputannya adalah Jung Joon Young. Bila pengacara sebut nama, terus 'Eh, macam biasa dengar je nama ni?'. Lepas tu tengok muka, pun macam kenal. Gaya macam kenal tu kan, macamlah dia ni budak kelas sebelah waktu sekolah dulu kan? Hahahaha...

Kenal dia waktu tengok Home Food Rescue; dia salah seorang peserta dalam rancangan tu. Peserta? Pun bolehlah. Dialah satu-satunya peserta yang aku tak kenal tu. Penyanyi rupanya. 

Lepas dengar dia nyanyi, terus tersuka pula. Suara dia unik sebab dia mempunyai suara yang dipanggil baritone - suara dalam dengan nada rendah. Terus buka Youtube, layan satu lagu dia yang paling berhantu tu. Mantap ah suara! Nah korang layan juga sekali.


No comments: