Engagement Fund ;)

Thursday, 4 August 2016

Penang 2016: Sentral Seaview Hotel

Ini cerita hotel untuk malam kedua di Penang tempoh hari. Malam kedua kami cari hotel di pulau sebab memang lokasi jalan-jalan adalah dalam pulau. Nak pilih hotel pun kemain susah sampai adalah beberapa kali tempah lepas tu batalkan lepas tu tempah lagi lepas tu tak jadi. Akhirnya, Aten yang pilih hotel untuk malam kedua ni. Konsep dia kena nampak laut, boleh rasa angin laut, ada bufet sarapan yang best. Geng Bilik Prep kan? Mana boleh pisah dengan makanan, sejak sekolah lagi. Hahahaha...

Nama hotel ni adalah Sentral Seaview yang memang rezeki kami nak dapat bilik dengan sea view. Pemandangan dari bilik memang wowowowowo! Harga untuk satu malam aku tak pasti sebab Aten yang uruskan; dalam 300++ kot ek Ten? Tapi memang sangat berbaloi dengan apa yang kami dapat. Nah layan gambar bilik untuk tiga orang.

Almari untuk gantung baju..ada seterika siap dengan papan penggosok, peti keselamatan dan juga selipar percuma

Bahagian belah kiri almari tadi; ada tempat letak beg, peti sejuk mini dan tv serta meja kerja dan sofa seketul di hujung tu..

Katil besar satu, katil kecil satu..bantal sorang dapat tiga bijik, katil empuk toink toink toink...

Bilik air yang luas dan ada bath tub serta bersih berkilat!

Syampu, sabun, cecair mandian, dan tak ingat dah benda alah dalam kotak-kotak tu; ada putik kapas kot dengan topi mandi..

Berus gigi

Pengering rambut

Bahagian sinki

Complimentary drinks

Pemandangan dari balkoni..rasa macam ada kena sawan bergambar dekat balkoni ni, tapi mana gambarnya ek? Kat kamera Mada kot..

Dah solat, dah siap golek-golek, baru turun untuk welcome drinks..konsep dekat sini, suka hati nak minum minuman selamat datang ni bila, tak semestinya kena minum waktu check in..sedap air dia!

Lagi pemandangan dari balkoni

Keseluruhannya, hotel ni best dan bolehlah kalau ulang menginap. Bellboy pun ramah dan tempat letak kereta pun bersepah. Cuma bila ada majlis dekat dewan dia, hazabedahlah nak dapat parking. Nak lagi untung, kena duduk terperap dalam bilik supaya lebih berbaloi duit yang dibelanjakan. Sebab kitorang banyak ukur jalan, tak duduk lama pun dekat hotel. Tapi sempatlah berendam dalam bath tub masing-masing.

No comments: