Engagement Fund ;)

Wednesday, 24 May 2017

Geng Bujang Bilik Prep Berkelah, Sesat

Baiklah, sementara roh menaip singgah, mari sambung cerita entri ni. Dari Bagan Lalang, kami terus menuju ke tempat lepak kegemaran aku dan crime partner. Mana lagi kalau bukan KLIA 2. Hehehe.. Waktu bagi cadangan tu, Radin siap gelak dan cakap; "Wei, tu tempat aku turun naik flight kot!" Kami pun tak nak kalah menjawab; "Ala Din, selalu tu ko rushing nak kejar flight. Kali ni meh kitorang bawa jelajah ceruk KLIA 2." Gitulah kurang lebih dialognya.

Sampai sana, terus tuju ke surau kegemaran untuk solat zuhur. Dulu tak tahu ada surau besar ni jadi kalau nak solat selalu pergi ke surau dekat kawasan Gateway. Sekarang dah tahu, memang ke surau ni jelah. Besar dan dekat dengan tandas. Waktu nak ke surau tu, ada persembahan kebudayaan oleh badan pelancongan Melaka kalau tak silap. Meriah Mak Jemah! Barulah seronok nak datang jalan-jalan ke KLIA 2. Lama juga berhenti tengok persembahan tarian tu sambil ambil gambar buat modal cerita dalam blog. Hehehe..
Eewaaahh..

Berwarna-warni pakaian penari ni.

Sambil tunggu semua orang siap, sambil bluetooth gambar dari telefon orang lain.

Siap solat, terus turun dan menuju ke tempat makan paling mendapat tempat di hati iaitu Family Mart. Walaupun kalau nak kira, harga makanan yang ada boleh tahan mahal juga tapi sekali sekala, layankan. Kalau ke sini, memang kena berebut meja sebab meja dia ada tiga je dan setiap meja ada sepasang kerusi. Alhamdulillah waktu sampai tu, ada yang hampir nak siap makan. Makanya, orang tu bangun je terus tarik meja untuk 4 orang duduk.
Aiskrim matcha dengan kek gulung matcha. Nama saintifik kek ni tak ingat tapi sumpah sedap dua-dua ni. Wajib beli kalau datang sini.

Dah la pakai tudung hijau dengan baju hijau, aiskrim pun nak kena hijau jugak? Dah kata pencinta warna hijau, harusssslah.

Makanan pada hari tersebut. Ada lagi ni yang tak termasuk dalam gambar.

Dari KLIA 2 teruslah nak balik patutnya. Macam biasa, dalam kereta sambung lagi borak. Patutnya nak balik kena keluar ke susur kiri, tapi dek kerana terkejut dengar berita Mada nak pergi kembara solo ke London dan Jerman, terus terlepas susur keluar. Punya terkejut tu sampai tak nampak jalan. Kahkahkah.. Alang-alang terlajak, terus lajak ke Putrajaya dan singgah solat dekat kawasan tepi tasik. Tak ingat Presint berapa. Kononnya lepas solat nak sambung berkelah tepi tasik. Bila tengok jam, dah lewat benor rasanya. Makanya, bergambar lebih kurang dan teruslah kembali ke pangkal jalan.
Berlatarbelakang bangunan. Pemandangan dekat sini memang cantik.

Berlatarbelakangkan jambatan.


Kami lagi

Okey, gambar terakhir sebelum orang KL balik dengan caption khas, 'Kelab Pemilik Perodua'. Hahaha.. Tiga orang pemilik Myvi manakala seorang lagi adalah pemilik Axia. Dalam ni ada dua je Myvi sebab Myvi sorang lagi tu dekat Sarawak.

Terima kasih Geng sudi luangkan masa bersama. Nanti bila-bila kita berkelah lagi okey? Bila buat rancangan nak jumpa santai-santai macam ni, memang aku, kau, dia, kau, dia, aku. Muka sama je sebab yang tinggal ni jelah yang bujang. Yang lain-lain semua dah berkeluarga jadi susah sikitlah nak berkumpul. Kalau boleh pun, setahun sekali jelah waktu iftor jamaie. Rancangan iftor jamaie dah diiklankan dalam kumpulan WhatsApp, harap-harap penyertaan tahun ni lebih meriah daripada tahun lepas. Setakat ni yang memang jadi datang, aku, kau dan dia tulah. Yang lain masih krik krik krik. Hahahah..

No comments: