Engagement Fund ;)

Thursday, 4 May 2017

Ikan Bawal Sempoi Cyberjaya

Ini kisah makan tengah hari pada hari pembentangan di Cyberjaya tempoh hari. Disebabkan belum gaji, tak dapatlah nak lunch like a King dekat restoran taraf chaebol dalam DPulze. Habis pusing satu DPulze, terus keluar dan buka Google Map cari restoran Ikan Bawal Sempoi yang terkenal di serata alam ni.

Restoran ni terletak di meda selera dalam kawasan TSI Sport Arena. Kalau tak tahu, guna Waze pun sampai kot. Aku tak pandai guna Waze jadi ikut Pakcik Google Map. Waktu sampai sini, dah waktu makan tengah hari pun jadi memang ramai orang. Konsepnya, beratur dan bagi tahu nak makan apa. Lauk utama dia ada ikan bawal goreng, sotong goreng dan sotong bakar. Kalau nak pilih sendiri ikan atau sotong pun boleh. Dia ada sediakan pinggan kosong dekat meja yang menempatkan lauk.

Gambar dekat gerai tak ada sebab sorang-sorang kan lepas tu Arba dah mati, kuasa pula nak bawa keluar Yong besar gabak tu untuk ambil gambar waktu beratur. Nampak benor ko bukan orang situ. Hahaha.. Nasi ni dalam set. Ikan bawal/sotong + nasi putih + kuah kari + sambal belacan/sambal kicap + ulam-ulaman. Bayar harga set nasi dengan lauk utama je. Sambal tu sukati nak ambil banyak mana, sama macam ulam. Free flow katanya.
Pinggan ku. Ikan bawal tu siap kena simbah air asam sedap lagi. Memang sedap!

Harga? Lupa pulak. Dalam 11 hengget ke 15 hengget gitulah. Ikannya besar, sotong pun besar. Kalau sotong tu boleh minta dia potong-potong supaya senang makan. Kot-kot teringin, boleh cuba pergi sini. Parking pun bersepah cuma kena bayar la seringgit. Kalau nak parking free, tepi jalan besar jelah tapi kalau lepas makan kereta dah tak ada, pandai-pandai pergi tempat tunda sebab kereta dah kena tunda. Hehehe..

No comments: