Engagement Fund ;)

Monday, 26 September 2011

Biskut Coklat Cip


Bahan-bahan
350 gm mentega
300 gm gula merah
3 butir telur
500 gm tepung kek
20 gm serbuk penaik
20 gm serbuk koko
400 gm coklat cip
100 gm walnut

Cara membuat
1.
Pukul mentega bersama gula hingga kembang. Masukkan telur satu persatu dan pukul perlahan.
2. Masukkan pula tepung kek, serbuk penaik, serbuk koko dan pukul hingga sebati.
Kemudian masukkan  coklat cip dan walnut.
3. Sudukan adunan dan bakar selama 15 minit - 20 minit.

Nota: Resepi ini memang boleh diguna pakai. Tak jauh beza rasa dengan Famous Amos punya biskut. Hehehe...Cuma satu adunan ni agak banyak. Kalau tengok sukatan dia pun boleh nampak dah. Biskut ni aku buat malam raya sebab kalau tak ada biskut ni, macam tak ada perasaan nak raya. Hiks...

No comments: